Så blev det onsdag og jeg kom til at tænke på
hvad det egentlig er man plejer,
at få på en onsdag...
:D
Foto og opskrift lånt fra: Chrichri
...nemlig KANELSNEGLE!!!
Derfor har jeg fundet en lækker opskrift
Ingredienser
Dej
40 g gær
5 dl lunet mælk
½ tsk salt
3 spsk sukker
1 æg
1 tsk stødt kardemomme
Ca. 900 g hvedemel
150 g smør
Remoncen
200 g blødt smør
2 dl rørsukker
2 spsk kanel
Glasur
Ca 200 g flormelis
En smule kogende vand
Ca. 18 stk.
Fremgangsmåde
Gær smuldres ud i mælken og dernæst tilsættes æg, sukker, salt og kardemomme. Bland ca. halvdelen af melet i og tilsæt det flydende smør. Ælt derefter dejen så den bliver helt glat og smidig (og ikke for tør). Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (i en skål med et fugtigt viskestykke henover)
Lav imens remoncen.
Rør smør, kanel og sukker sammen, til det er blødt og cremet. Når dejen er færdighævet, ruller du den ud på et meldrysset bord. Dejen skal rulles ud til en rektangel på ca. 25 x 40 cm. Spred remoncen ud på dejen og rul den sammen til en tyk pølse. Skær den i skiver på 4-5 cm og læg dejen i muffinsforme eller de såkaldte tulipanforme. (tip: sæt formene på en bageplade, helt tæt op ad hinanden, så de hæver opad og ikke udad)
Bag sneglene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 min.
(til de er gyldne og sprøde på toppen)
Når sneglene er kølet af, kan de pyntes med glasur.
God onsdag - og fornøjelse ;)
Ca. 18 stk.
Fremgangsmåde
Gær smuldres ud i mælken og dernæst tilsættes æg, sukker, salt og kardemomme. Bland ca. halvdelen af melet i og tilsæt det flydende smør. Ælt derefter dejen så den bliver helt glat og smidig (og ikke for tør). Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (i en skål med et fugtigt viskestykke henover)
Lav imens remoncen.
Rør smør, kanel og sukker sammen, til det er blødt og cremet. Når dejen er færdighævet, ruller du den ud på et meldrysset bord. Dejen skal rulles ud til en rektangel på ca. 25 x 40 cm. Spred remoncen ud på dejen og rul den sammen til en tyk pølse. Skær den i skiver på 4-5 cm og læg dejen i muffinsforme eller de såkaldte tulipanforme. (tip: sæt formene på en bageplade, helt tæt op ad hinanden, så de hæver opad og ikke udad)
Bag sneglene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 min.
(til de er gyldne og sprøde på toppen)
Når sneglene er kølet af, kan de pyntes med glasur.
God onsdag - og fornøjelse ;)
For satans, de ser alt for skønne ud :D
SvarSlet- Anne
Ja, man blir helt lækkersulten :P
Slet