Som lovet i mandags, får I nu opskriften -
på den lækreste brombærkage
Jeg spiser næsten aldrig kage, men i lørdags var en undtagelse. Sørens søde mormor, serverede den lækreste brombærkage - som jeg blev nødt til at få opskriften på ;)
En opskrift jeg med glæde vil give videre.......
Ingredienser:
2 æg
2 dl. sukker
2 dl. hvedemel
100 g. magarine
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
200 g. frosne brombær
Fremgangsmåde:
1. Tag de frosne brombær (2-3 dl.) op af fryseren,
og lad dem tø halvt op
2. Smelt magarinen og bland alle ingredienserne sammen
3. Rør dejen, indtil dejen er fin og glat
4. Få dejen op i en form (1.5 l)
5. Fordel brombærerne oven på dejen
Hvis man laver en dobbeltportion, passer mængden til en form på 30x22 cm.
Kagen bages nederst i ovnen
ved 175 grader
i 25-30 minutter
Lad kagen afkøle og pynt den evt. med flormelis
Serveres evt. med flødeskum
Kagen kan med fordel fryses
---------------------------------------------------------
Velbekomme ;)
(og ha´ en dejlig weekend)
Årh, den ser godt nok god ud - elsker bærkager!
SvarSlet- Anne
..... Den smager bare så godt Anne, :P jeg er også mest til bærkager/ tærter... De er dejlig friske ;)
Sletkan man også lave den med friske bær?
SvarSletJa, det kan du sagtens ;)
SletDen er super god - mange tak for den opskrift; det er ikke sidste gang jeg har lavet den. Havde plukket friske bær med min drenge, så det var dejligt at det var anstrengelserne værd :)
SvarSletDejligt at opskriften faldt i god jord :) og bær-jagt med ungerne er altid en succes!
SletTusinde tak for den dejligste opskrift som oveni købet er hurtug at røre sammen og smager skøn også på 2. og 3. dagen (hvis der er mere tilbage...) - jeg har nærmest ikke bagt andre siden brombærhøsten gik igang :-) Den har vagt glæde med både brombær, friske blåbær, frossen bærblanding - hos familien, kollegaerne og i vuggestuen :-)
SvarSletKære Maria,
SletSelv tak! :) Det glæder mig at opskriften kan bruges - og at den har spredt glæde i omgangskredsen! Kh Katirne
Smid 50 g marcipan i, så bliver den endnu bedre ;-)
SvarSletTusinde tak for et godt tip - det vil jeg helt sikkert prøve :) kh Katrine
SletLækker og nem kage ☺
SletPasser en portion dej til et almindeligt tærtefad?
SvarSletDet vil jeg også gerne vide ...
SletDer går lige 1,5 liter i min tærteform, men hvis den nu hæver ud over kanten,
SletHej Sisse og Marianne.
SvarSletHer bager jeg den i et almindelig tærtefad - kagen hæver ikke specielt meget.
Kh Katrine
Tror du, man kan bruge rørsukker i stedet for alm. hvidt?
SvarSletMarianne
Ja, det tror jeg bestemt man kan... Måske den tilmed kommer til at smage bedre! Kh
SletSUPERLÆKKER! Den vil jeg lave med andre bær også. TAK.
SvarSletPassede også fint i almindelig tærteform og med rørsukker.
Dejligt at høre!! Det glæder mig.
SletSmager rigtig godt hvis man kommer lidt mandelmel i
SvarSletDet er en super lækker kage, men bagetiden stikker helt af hos mig. Efter 30 min er kagen stadig helt flydende. Den skal mindst have det dobbelte. Andre der oplever det?
SvarSlet