fredag den 31. oktober 2014

HALLOWEEN - All Hallows Eve


GLÆDELIG HALLOWEEN!!
 
De fleste forbinder HALLOWEEN med græskar, udklædning og USA
- hvilket ikke er helt forkert, men ikke hele sandheden.

All Hallows Eve - er det engelske navn på allehelgensaften som er blevet forkortet til Halloween, det vil sige natten før allehelgensdag, den katolske mindefeste for alle de mennesker der er gået bort. Derfor vælger mange at tænde lys på gravstederne.
 
Halloween er altid den 31. oktober. Ifølge overtroen er natten mellem den 31. oktober og 1.november nemlig den nat, hvor de døde har lettest ved at vende tilbage til de levendes verden, eventuelt for at skræmme eller gøre "et regnskab op".
 
For de gamle *keltere i England var Halloween årets største religiøse fest, hvor de også fejrede nytår. Det var nemlig en fest hvor man sagde farvel til sommeren og hilste vinteren velkommen. Oprindeligt lavede kelterne lyslygter af roer (hvor de skar skræmmende ansigter ud) og meningen med lygterne var at skræmme de dødes spøgelser væk. Da Halloween kom til USA måtte de gå over til at bruge græskar, da der ikke var roer i Amerika. Derfor er symbolet for Halloween blevet et græskar og den gennemgående orange farve!
 
I USA er der tradition for at børn i alle aldre, går fra dør-til-dør og siger "Trick-or-treat" når de banker på. Det stammer tilbage fra dengang man var bange for at de dødes spøgelser ville hævne sig! 
      
 
(*keltere, folkeslag (primært fra Storbritannien), der i jernalderen beboede de centrale og vestlige dele af Europa)

Nej, der er ingen direkte sammenhæng mellem kristendom og halloween. Men for de gamle keltere i England var festen ved halloween årets store religiøse fest, hvor de også fejrede nytåret

Halloween er altid d. 31. oktober. Ifølge overtroen er natten mellem d. 31. oktober og d. 1. november nemlig den nat, hvor de døde har lettest ved at vende tilbage til de levendes verden, eventuelt for at skræmme eller gøre regnskaber op

 
Min aften skal bruges sammen med to søde veninder, god mad, en varm dyne og en bunke uhyggelige film :D
 
SKØNT!!!
 
God HALLOWEEN derude :D
 
 
De fleste forbinder halloween med græskar, skeletter og USA, og det er heller ikke helt forkert. Men det er omvendt heller ikke hele sandheden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar