mandag den 21. maj 2012

Tid til koldskål

Nu har det varme forårsvejr meldt sig på banen - og idag bliver det årets første sommerdag!! HELT op til over 25 grader!! 
Træls man skal på job, når det endelig bliver godt vejr :S 
MEN det betyder også, at det er blevet tid til en gammel klassiker - nemlig KOLDSKÅL ;)

Idag har jeg valgt at starte dagen, med en omgang koldskål...
Fuldkornskammerjunkere... 
Mhm.. lækkert
 
Der findes tusindevis af opskrifter, og hver familie har som regel - deres helt egen måde at lave koldskål på. Jeg bruger mange forskellige opskrifter - det afhænger meget af, hvornår koldskålen skal spises (om det er til dessert eller som et luksus morgenmåltid eller en sundere udgave som mellemmåltid)

Du kan evt. følge nedenstående opskrift: 

Ingredienser:
1 liter Kærnemælk
4 spsk. vanilje sukker
1 spsk. almindelig sukker
Evt. 2 æg og lidt citronsaft


Fremgangsmåde
  Æg, sukker og vanilje piskes sammen til en luftig masse   
 Kærnemælken tilsættes under omrøring
   Der smages til med citronsaft.
   Koldskålen sættes i køleskab indtil servering
Serveres med evt. med fuldkornskammerjunker


Tips til andre udgaver af koldskål


Find det hele her
Velbekomme ;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar