fredag den 4. maj 2012

Giro d´ Italia 2012, DAG 1 # - GIRO STARTIdag er der uofficiel start på GIROEN ;)

Se Giro d´Italia video fra præsentationen


Giro d´italia sangen - 

Hør Giro D´Italia sangen 'Beautiful Italy'


Malene MortensenHerning og Horsens er vært for de tre første etaper af verdens hårdeste cykelløb, Giro d’Italia, fra 5. til 7. maj 2012. Giroen


Det første Giro d'Italia løb blev kørt i 1909, hvor de i alt otte etaper var på 2448 kilometer med italienske Luigi Ganna som vinder. I den moderne udgave af løbet deltager 198 ryttere fordelt på 22 hold. De skal igennem 21 etaper.

 


Ud over den lyserøde førertrøje, Maglia Rosa, er der tre andre trøjer at køre om. Bjergtrøjen er grøn, Maglia Verde, spurttrøjen – eller pointtrøjen – er rød, Maglia Ciclimano, mens den hvide ungdomstrøje hedder Maglia Bianca. 

Tre ryttere har vundet Giro d’Italia fem gange. Det er Alfredo Binda, Fausto Coppi og Eddy Merckx. Den italienske cykellegende Felice Gimondi har ni gange været mellem de tre bedste, fordelt på tre sejre, to andenpladser og fire tredjepladser.

I 2011 vandt Alberto Contador sin anden Giro d’Italia-sejr - efter også at have erobret trofæet Senza Fine i 2008. Også Ivan Basso har vundet to gange i nyere tid, 2005 og 2010.

Otte danskere har gennem tiderne vundet etaper i Giro d’Italia. Listen over danske vindere ser således ud:

Ole Ritter, 1967, 1969 og 1971.

Jørgen Marcussen, 1980.
Bjarne Riis, 1989, 1993.

Jesper Skibby, 1989.

John Carlsen, 1989.
Rolf Sørensen, 1995.
Nicolaj Bo Larsen, 1996. 

Chris Anker Sørensen, 2010.Giroen i Danmark
I oktober 2009 besluttede Herning sig for at satse på værtsskabet for Giro d’Italia, og de næste måneder gik med at udarbejde præsentationsmateriale og skabe kontakt til italienerne. Midt i marts 2010 - i forbindelse med endags-klassikeren Milano-San Remo tog en delegation fra Herning bestående af bl.a. den tidligere cykelrytter Alex Pedersen, Joachim Andersen, Herning Cykle Klub og Herning Kommunes direktør for By, Erhverv & Kultur, Jørgen Krogh til Italien.

Ud over en film havde delegationen også pakket en præsentationsbog ind i en særlig pizzabakke. Med ruflet overflade - som asfalt. Og lyserødt indtræk.

Tanken bag var: Italiensk kultur møder dansk asfalt.

Som afslutning på præsentationen overrakte Jørgen Krogh pizzabakken til Angelo Zomegnan, direktør for Giro d’Italia. 
Han kiggede på den og stormede ud af rummet for at komme tilbage få øjeblikke senere med hele sin marketingafdeling. ’Do it again’ sagde han derpå til Jørgen Krogh, der herefter måtte gentage seancen, så Giroens marketing-afdeling kunne få en lektion i præsentationskunst.

Giromania


I månederne op til Giro-Start 2012 5.-7. maj har Herning været præget af en lang række begivenheder, der har haft Giro d’Italias lyserøde farve som fællesnævner.Se bl.a. nedenstående....ALT har været lyserødt i Herning. Selv uge-reklamerne fra diverse butikker, har været med lyserødt tema. PINK PINK PINK!!! 

Officielt program for dagen i Herning:
I forbindelse med Giroen, kommer mine forældre og overnatter i min lejlighed i Herning, fra fredag-søndag. Smadder hyggeligt, det er ikke så tit de kommer forbi, på disse kanter:)
Mine forældre går selv meget op i cykling, og har rejst flere steder hen i verden, for at opleve et land (fra cyklerne), sidst var de på Mallorca. Derfor skal de selvfølgelig også deltage i motionsløbet ”Giro d’Italia – Cycling for all” som afholdes hele dagen imorgen, i Herning. Løbet afvikles på dele af ruten, der benyttes til 1. og 2. etape af Giro d’Italia 2012. - hvilket bliver sjovt....

                   


Jeg har lige sat mig ind i bilen, på vej mod Herning..... skønt! 


Vi læses ved - med direkte opdateringer fra Herning ;) 
---------------------------------------------------------------------------------

>>For dem der ikke interesser sig for ovenstående....<<


Jeg har valgt at tage hensyn, til dem der ikke interesser sig for cykelløbet. Derfor vil der sidst i alle indlæggene fra Giroen, være et lille "mode indlæg", så der bliver lidt for jer også....  


Idag vil jeg lige vise jer, min nyindkøbte festlige halskæde, fra det lækre mærke Second Female :) 


Halskæde fra Second Female til 300kr. - købt i Samsøe Samsøe

Super lækker halskæde. Det eneste mindre positive omkring halskæden er, at man skal vænne sig til at have halskæden på, da den vejer en del...  


Her har jeg halskæden på til en fødselsdag, hvor jeg havde en rød kjole på. Jeg er allerede er ret glad for, mit nye halskæde-køb... ;) 


Imorgen vil "mode indlægget" omhandle de indkøb jeg gjorde, i forbindelse med "Open by Night" i Odense, torsdag aften.
Så se med imorgen ;) 

GOD FREDAG FOLKENS ;) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar