I weekenden var jeg til fødselsdag på Fyn og
der fik jeg simpelthen de lækreste fastelavnsboller,
bestående af vandbakkelser og traditionel fyld.
MUMS! ...
Derfor deler jeg lige opskriften med jer:)
Ingredienser
til dej
•
2,5 dl vand
•
100 gram smør (eller margarine)
•
150 gram hvedemel
•
4 æg
Fremgangsmåde
•
Bring vand og smør i kog
•
Tilsæt melet lidt af gangen under hurtig omrøring
•
Tag gryden af og lad den køle i 5 – 10 minutter
•
Pisk æggene i et af gangen, således at der piskes cirka et minut for
hvert æg
•
Dejen er klar, når den er blevet til en tyk cremet masse som selv kan
holde faconen
•
Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en plade i den ønskede
størrelse i et ½ cm tyndt lag
•
Bag dejen ved 200 grader i cirka 25 minutter (det afhænger af din
oven). Tag kagerne ud, når de er gyldenbrune. Brug ikke varmluftfunktion, fordi
det kan få vandbakkelserne til at bage skævt og give et ujævnt resultat
•
Når vandbakkelserne er afkølede flækkes de i halve og der kommes fyld i
Ingredienser
til kagecreme
•
2 æg
•
2 spsk. sukker
•
2 1/2 tsk. maizenamel
•
2 1/2 dl. mælk
•
1/2 tsk vaniljesukker
•
1 1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
•
Pisk æg og sukker sammen i en gryde
•
Rør maizenamelet ud i mælken og hæld det i gryden
•
Bring cremen i kog – pas på den ikke brænder på
•
Når cremen er færdig og tages af blusset tilsættes vaniljesukker
•
Lad cremen køle af, og rør i den af og til, så den ikke danner skind på
overfladen
•
Pisk fløden til flødeskum
•
Bland den afkølede kagecreme med flødeskummen
Pynt
•
Syltetøj (blåbær, hindbær, jordbær eller hvad du lige har)
Sigtet
flormelis
Ingen kommentarer:
Send en kommentar