mandag den 10. februar 2014

Opskrift på fastelavnsboller



I weekenden var jeg til fødselsdag på Fyn og
der fik jeg simpelthen de lækreste fastelavnsboller,
bestående af vandbakkelser og traditionel fyld.

MUMS! ...


Derfor deler jeg lige opskriften med jer:)

Ingredienser til dej
   2,5 dl vand
   100 gram smør (eller margarine)
   150 gram hvedemel
   4 æg

Fremgangsmåde
   Bring vand og smør i kog
   Tilsæt melet lidt af gangen under hurtig omrøring
   Tag gryden af og lad den køle i 5 – 10 minutter
   Pisk æggene i et af gangen, således at der piskes cirka et minut for hvert æg
   Dejen er klar, når den er blevet til en tyk cremet masse som selv kan holde faconen
   Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en plade i den ønskede størrelse i et ½ cm tyndt lag
   Bag dejen ved 200 grader i  cirka 25 minutter (det afhænger af din oven). Tag kagerne ud, når de er gyldenbrune. Brug ikke varmluftfunktion, fordi det kan få vandbakkelserne til at bage skævt og give et ujævnt resultat
   Når vandbakkelserne er afkølede flækkes de i halve og der kommes fyld i

Ingredienser til kagecreme
   2 æg
   2 spsk. sukker
   2 1/2 tsk. maizenamel
   2 1/2 dl. mælk
   1/2 tsk vaniljesukker
   1 1/2 dl piskefløde

Fremgangsmåde
   Pisk æg og sukker sammen i en gryde
   Rør maizenamelet ud i mælken og hæld det i gryden
   Bring cremen i kog – pas på den ikke brænder på
   Når cremen er færdig og tages af blusset tilsættes vaniljesukker
   Lad cremen køle af, og rør i den af og til, så den ikke danner skind på overfladen
   Pisk fløden til flødeskum
   Bland den afkølede kagecreme med flødeskummen

Pynt
   Syltetøj (blåbær, hindbær, jordbær eller hvad du lige har)
Sigtet flormelis

Ingen kommentarer:

Send en kommentar