torsdag den 20. september 2012

JEG VIL HA"!!!!!


I øjeblikket går jeg og drømmer om denne SKØNNE lille hunderace Mobs  ;)

Historie

Der findes rigtig mange myter omkring Mops, hvor nogen daterer racen tilbage til 300 år f.k. Men det er helt sikker at Mops stammer fra Kina. Moppen blev oprindelig fremavlet som tempelhund i det gamle Kina, hvad hunden blev brugt til er stadig uvist, men meget tyder på at mops hunde er fremavlet udelukkende som selskabshunde.
Mops er ofte afbilledet i selskab med kejsere og konger, hvilket måske forklarer racens "Behand'l mig som en konge" holdning.


Beskrivelse
Mops er en hunderace som elsker at slappe af, bare ligge og dase sammen med sin familie. Racen er rimelig rolig, men samtidig utrolig stædig, og det er ikke alle Mops man kan få til at hente legetøj eller lave kunstner. Hunden ønsker det meste af tiden, bare et passe sig selv og nyde tilværelsen. Modsat hunderacer som Labrador, er Mops ikke en "pleaser", hvilket betyder den ikke føler et stort behov for at blive bekræftetMops betegnes som en lille hunderace
Hanner bliver omkring 30-36 cm og vejer omkring 6-9 kg.
Tæver bliver omkring 25-30 cm og vejer om 6-8 kg.

Egenskaber
Mops egner sig rigtig godt som lejlighedshund, men den kræver at komme ud på sine daglige gåture. Men må ikke udsættes for hård kulde. Børn kan stresse Mopper ved at prøve at aktivere hunden konstant, man skal derfor som voksen sørge for at hunden for fred, når den ønsker det.

Pleje
En Mops kræver at man sætter sig ind i hvordan man plejer denne hunderacer, da racen har en række helbredsproblemer, som man skal tage hensyn til. 

Mops bliver let forkølede hvis temperaturen svinger for meget. Det er derfor nødvendigt med skygge om sommeren og overtøj om vinteren. Blot ved at kigge på racen kan man se at Mops har problemer med vejrtrækningen pga. af den meget flade snude.


Man bør også undgå hunde der er meget sammentrykte da de ofte vil lide af øjenbetændelse og vejtrækningsproblemer.
Racen har desværre også større chance for ar få hjernebetændelse, hvilket er med til at holde gennemsnitsalderen nede til omkring 7 år.
(Mange bliver dog 12 -15 år-)

Skal! Skal ikke? - nu må vi se hvad det ender med ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar