onsdag den 24. april 2013

AFTENSMAD /// pizza




For et par uger siden, lavede Søren et par lækre pizzaer, blandt andet én med seranoskinke, feta, rucolasalat, løg og ost - mums. ;)

Vi hoppede på den nemme løsning og købte to grovbunde i Føtex

MEN 

Her er en opskrift på pizzabunde ( 2-3 bunde) - 

  • 25 g gær
  • ¼ liter vand - lunkent
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g fuldkornsspeltmel (ca. 2¼ dl)
  • 225 g pizzamel (ca. 4 dl)
  • ½ spsk olivenolie - til pensling

  • Forbagning: Ca. 8 min. ved 250°.
    Bagning: Ca. 8 min ved 250°.

    Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt pizzamel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
    Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en rund dejplade (ca. 22 cm i diameter). Pensl 2 springforme (også 22 cm i diameter) med olie og læg dejpladerne i formene. Forbag de grove pizzabunde midt i ovnen. 
    Herefter kan du komme dit yndlingsfyld på og bage pizzaerne...
    Dejen kan også bruges til focaccia. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm og læg den på en plade med bagepapir. Tryk fordybninger i dejen med fingrene. Dryp et par skefulde olivenolie på dejen, drys lidt havsalt på og stik evt. små rosmarinkviste i. Bag focacciaen ved 250°, midt i ovnen, i ca. 18 min.
    Kilde : 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar